utkopro@utkopro.hu     +36 70 672 7430 / +36 30 956 9597

Swareflex optikai vadriasztó prizma

Vezetőoszlopra vagy egyéb tartószerkezetre csavarral rögzíthető. Az optikai figyelmeztetés akkor aktiválódik ha egy jármű közeledik. Minden terepre, vízszintes, lejtős utakra, terepviszonyokra is alkalmazhatók. A közúti közlekedés okozta szennyeződések rontják a hatékonyságot, de száraz ruhával, száraz/nedves szivaccsal könnyen tisztíthatók.

A gépjárművek okozta fény hatására történő fényvisszaverődést nem a gépjármű vezetők felé tükröződnek.Az út oldalirányában érzékelhetők a lámpák fényszórói, így a fényvisszaverődés nem vakítja el a járművezetőt. A fénytükröződés a lenti ábra  szerint optikailag zárják az út melletti területet az állatok elől.

Csak akkor fejti ki a hatását ha járművek közlekednek, az azon kívüli időszakban nem határolja le az állatok mozgási lehetőségeit.

Ha az úthoz közel van a védendő terület/ erdő/ akkor a prizmák hosszirányú telepítését sűríteni kell akár 10-25 m-re terep-, ív-, erdő viszonyoktól függően.

Tükrös rendszerével nagyobb a fény, így nagyobb távolságról érzékelhető hatást fejt ki mint a fényvisszaverő fóliás felületekkel ellátott prizmák.

A prizmák nedvességnek, sókorrózióknak ellenálló felülettel készülnek. Fehér/piros/kék színben készülnek, jól bírják a nagy hőingadozást, UV sugárzást.

  • Alkalmas nagy vadak távoltartására
  • Minden terepen alkalmazható
  • Könnyen szerelhető
  • Nem határolja le az állatok élőhelyét
  • Költséghatékony „kerítést” biztosít