utkopro@utkopro.hu     +36 70 672 7430 / +36 30 956 9597

IPTE akusztikus vadriasztó prizma

 

A DD400-as rendszer nem igényel karbantartást. Önfenntartó napenergia ellátásra épül, alacsony energiafelhasználást igényel. Több hónapig hatékony rossz időjárási körülmények között is sötét környezetben. A lopások elkerülése érdekében a DD430-és DD450-es készülékekbe lopást gátló riasztórendszer került beépítésre. A környezeti körülményektől függően vadriasztó hatékonysága várhatóan 85% lesz.

Óriási előnye, hogy csak akkor jelez és működik, ha a közúton jármű közlekedik, egyébként nem zavarja a vadak mozgásterét.

Gyorsan telepíthető a  műanyag vezetőoszlopokra, terep és útviszonyoktól függően általában 50 m-ként.

A berendezés szürkület előtt bekapcsolódik a napfényérzékelő hatására, egész éjszaka működik, majd a nappali fény hatására kikapcsol. Az érzékelő  szenzorok hatására villogó égők figyelmeztető sorozatban jeleznek az állatoknak míg a hangjelzés miatt az állatok kényelmetlenül érzik magukat, megállnak és elhagyják az út menti területet.

Referenciák: Ausztria, Olaszország, Hollandia, Nagy Britannia, USA, Lengyelország, Csehország, Ausztrália

A berendezés bizonyítottan hatékonyan működik az alábbi állatok esetében: róka, nyúl, őz, szarvas, gímszarvas, fehérfarkú szarvas, vaddisznó, koala, tasmánördög, kenguru.

 

IPTE akusztikus vadriasztó prizma - Nappal